У Держстаті порахували, скільки спиртного випили українці в період з першого півріччя 2019 року по перше півріччя 2020 року. Як виявилося, найбільш питущими стали жителі Дніпропетровської області, а найбільш тверезими – жителі Франківщини.

В цілому українці витратили на спиртне протягом зазначеного періоду 8 мільярдів гривень. Також стало відомо, що за вказаний період українці наростили вживання алкоголю на 4,7%.

Найбільший приріст вживання алкогольних напоїв був зафіксований у Дніпропетровській області-на 24,1%. На другому місці Полтавська область з приростом споживання міцних напоїв на 20%. На третьому місці Запорізька область-13,9%. Далі йде Донецька область і 13,4%, Харківська область – 11,9%.

Обсяг споживання алкоголю знизився в таких регіонах, як Чернівецька область - -24,2%, Хмельницька (-16,7%), Тернопільська (-5,7%), Одеська (-3,1%), Львівська (-8,7%), Івано-Франківська (-24,7%).

Нагадавши, Знай писав, що Львівщина потрапила в регіони в яких високий рівень споживання міцних спиртних напоїв, а саме горілки. У І кварталі 2020 року українці спожили горілки та лікеро-горілчаних виробів на 3,9 млрд грн. На Львівщині міцних напоїв спожили на 326 млн грн.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Також Знай передавав, що у Тернополі заборонено продавати алкогольні напої в нічний час - з 22 години до 8 години. Однак не всі магазини і торгові точки дотримуються цієї заборони. Деякі підприємці дозволяють собі торгувати алкоголем під покровом ночі.

Нещодавно Знай передавав, що на Тернопільщині мешканці Кременця обурені роботою супермаркету, який приймає покупців цілодобово. На автостоянці магазину постійно розважаються люди.