В Тернополе выявили больного, который заразился коронавирусом в третий раз. По данным медиков это возможно и были зафиксированы случаи реинфекции. Однако в ВООЗ пока эти случаи не подтвердили.

В тернопольской области зафиксирован случай, когда больной заразился коронавирусом в третий раз. Об этом рассказал глава регионального управления здравоохранения Владимир Богайчук на странице в Facebook Тернопольской облгосадминистрации. Он утверждает, что в области выявлен мужчина, который уже два раза переболел коронавирусом и заразился им в третий раз.

Чиновник отметил, что в области есть люди, которые заразились повторно и есть человек, который подхватил COVID-19 в третий раз. Он также рассказал, что около 30 пациентов находятся в тяжелом состоянии и большинство из них лечатся в Монастырисском районе. Богайчук связал такую обстановку с нежеланием людей соблюдать карантинные ограничения.

У Тернопільській області не посилюватимуть карантинні заходи

❗️У Тернопільській області не посилюватимуть карантинні заходи. 📌Таке рішення прийняли під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. ⚠️За останній тиждень найбільше випадків COVID-19 зареєстровано серед жителів Бережанського, Збаразького, Монастириського, Чортківського, Тернопільського районів та м. Тернопіль. 🔎Голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш акцентував на важливості дотримання протиепідемічних заходів, зокрема режиму носіння захисних масок й соціальної дистанції. «Важливо, щоб усі жителі області дотримувалися карантинних заходів, які чітко прописані й збалансовані. Це допоможе уникнути масових спалахів захворювання на COVID-19 й убезпечить населення від інфікування», - зазначив Володимир Труш. 🔰Очільник області наголосив на важливості дотримання усіх санітарних й протиепідемічних норм у громадському транспорті, закладах харчування, об’єктах торгівлі, а також на ринках. 🔸«Через погіршення ситуації із захворюваністю на COVID-19 ще зарано послаблювати карантинні заходи. 31 липня відбудеться вручення документів про загальну середню освіту випускникам навчальних закладів з дотриманням усіх протиепідемічних норм», - підкреслив Володимир Труш. 🔹За словами начальника управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Володимира Богайчука, завантаженість ліжок хворими на COVID-19 у медзакладах першої хвилі становить 26,7%. «Станом на сьогодні спостерігаємо погіршення ситуації із захворюваністю на COVID-19 у Тернопільській області. Продовжують хворіти 1075 осіб, з них 144 перебувають на стаціонарному лікуванні, з яких 15 – на кисневій масці, 17 – на кисневому концентраторі. Близько 30 хворих у важкому стані. Це пов’язано з тим, що люди не до кінця розуміють складність ситуації із захворюваністю, яка і виникає через недотримання саме карантинних заходів», - зазначив Володимир Богайчук. 🔺Також він наголосив, що спостерігається агресивність вірусу у певних регіонах. Зокрема, у Монастириському районі майже усі хворі перебувають у важкому стані. ▫️Показник летальності від COVID-19 у Тернопільський області один з найнижчих – 1,4%, в Україні – 2,4%. ✔️«В області зареєстровано декілька повторних випадків захворювання на COVID-19. Є хворий, який захворів уже втретє. Ми повинні розуміти, що, навіть, перехворівши коронавірусною інфекцією, це не убезпечує нас від повторного захворювання», - підкреслив Володимир Богайчук. ✅ Слідкуйте за нашими новинами на інших майданчиках: #Сайт - http://www.oda.te.gov.ua/ #Телеграм - https://t.me/ternopil_ODA #Іnstagram - https://cutt.ly/sp9Gp7Q Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш

Geplaatst door Тернопільська обласна державна адміністрація op Woensdag 29 juli 2020

Популярные статьи сейчас
Украина может погрузиться в темноту: энергетики заговорили о блекауте Должны появиться без повестки: кого ждут в ТЦК с 1 апреля За просроченные коммунальные платежки могут забрать половину пенсии: как еще накажут должников Показатели счетчика уже не аргумент: украинцев заставляют платить за свет больше, чем "накрутили"
Показать еще

Кроме того, сведения о повторном заражении пациентов приходили из Китая еще зимой. Там были зафиксированы случаи выявления коронавируса у уже выздоровевших от него людей. Однако ученые допускают, что рецидив болезни может появляться из-за не долеченной первой фазы заболевания. Также они допускают, что ПЦР-тест может выявлять уже неактивные следы коронавируса в крови и давать ложный результат о заражении.

Медики ни в одной стране мира до сих пор не знают, как долго держится защитная функция организма человека после того, как он переболеет коронавирусом.

Напомним, Знай сообщал, что в Украине зафиксирован новый рекорд по заболеваемости коронавирусом.

Также Знай писал, что в Киеве коронавирус захватил общежитие КПИ.

Недавно Знай передавал, что зафиксирована вспышка коронавируса среди заключенных в Лукьяновском СИЗО.