Поки триває карантин, у тернопільських дитячих садках вже почали встановлювати камери відеоспостереження. Все це робиться на гроші з міського бюджету. Планується, що такі нововведення допоможуть пильнувати за безпекою в дошкільних закладах та, у разі потреби, вирішувати спірні питання. Про це повідомляє Т1.

За планом міської влади, встановлюватимуть дві камери при вході в дитсадок і ще одну – всередині. Один комплект вартує 22 тисячі гривень. Камери будуть встановлювати до початку наступного навчального року. Міське управління освіти планує, що подібні засоби спостереження будуть встановлені у 38 закладах. Тендер вже провели.

Українська школа, скріншот: YouTube
Українська школа, скріншот: YouTube

У КП «Тернопільінтеравіа» кажуть, що у місті камери вже працюють у школах, і така практика себе виправдовує. Батьки ж дошкільнят нічого проти такого спостереження не мають.

Подібна практика поширена у багатьох країнах світу і справді допомогає вирішувати спірні ситуації. Також у багатьох країнах камери встановлюють і у школах - це допомагає не тільки стежити за безпекою учнів, а й вирішувати спірні ситуації між вчителями та вихованцями.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

У міській раді кажуть, наразі в багатьох дитсадках проводять капітальні та поточні ремонти. Відкрити позашкільні навчальні заклади планують на початку червня, а планувати виховний процес будуть зважаючи на епідеміологічну ситуацію через епідемію.

Чи працюватимуть садки влітку – наразі невідомо. Це залежить від рішення Уряду. У міській раді запевняють, зроблять усе можливе, щоб зберегти робочі місця та зарплати вихователів, а дітям забезпечити гідні умови для виховання.

Раніше Знай повідомляв, що у Києві хлопчик віддав шахраєві всі сімейні заощадження, повіривши, що так він рятує свою маму. Про це розповіли у столичній прокуратурі, додавши, що злочинця затримано та засуджено до 8,5 років тюрми.

Також Знай повідомляв, що у Харкові закладчик наркотиків намагався втекти від поліції, але втеча вийшла невдалою. Відеокадри феєричного «відходу від погоні» опублікували в телеграм-каналі «Харків 1654».

«Сьогодні вело-закладчик намагався сховатися від копів на велосипеді, але стукнувся головою об бус», - зазначають у підписі до відео автори посту.