Довгоочікувана та приємна новина для усіх містям - на засіданні Тернопільського міського штабу для боротьби з коронавірусом дозволили з суботи, 16 травня, розпочати у місті роботу непродовольчих ринків.

Але ринки не будуть працювати у колишньому режимі - пандемія внесла свої корективи у життя всього світу. Тож усі підприємці, які здійснюють торгівлю на ринках, зобов'язані дотримуватися протиепідемічних вимог, виконувати рекомендації та заходи безпеки, які передбачені постановами Уряду щодо роботи продовольчих і непродовольчих ринків, продуктових та непродуктових магазинів.

робота ринку, скріншот з відео
робота ринку, скріншот з відео

Також міська влада зазначає, що роботу на ринках у Тернополі контролюватимуть та регулярно перевірятимуть відповідні служби.

Раніше Знай писав, що поки триває карантин, у тернопільських дитячих садках вже почали встановлювати камери відеоспостереження. Все це робиться на гроші з міського бюджету. Планується, що такі нововведення допоможуть пильнувати за безпекою в дошкільних закладах та, у разі потреби, вирішувати спірні питання.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Також Знай повідомляв, що у Харкові господиня кафе вимагала від двох відвідувачок плату за фото в її закладі. Про це самі дівчата розповіли в співтоваристві «Харків 1654» у соціальній мережі Facebook.

За словами дівчат, вони вирішили посидіти в кафе і «зробити пару кадрів одна одної для інсти». Вони сіли на літньому майданчику кафе Petit Paris, розташованого на вулиці Квітки-Основ'яненка, випили кави і приступили до зйомок. В цей час до них вийшла господиня закладу, яка зажадала плату в розмірі 150 гривень.