У Тернополі проблеми з газом, жителі міста можуть залишитися без блакитного палива вже цієї осені. Оператор ГТС подав в суд на Тернопільміськгаз, так як сума заборгованості склала понад 165 млн грн. Про це пише Терен.

така висока заборгованість може стати причиною для відключення теплоносія для міста, це означає, що восени люди залишаться без тепла. За період січень – квітень міськгази і облгази заборгували операторам ГТС 1,33 млрд грн. Відповідно з початку року Оператору ГТС було виплачено лише 24% від загальної суми за поставлене паливо.

З-за великих боргів окремих облгазів і міськгазів Оператор ГТС подав до суду, щоб стягнути заборгованість. У списку великих боржників виявився і Тернопільміськгаз.

Тернопіль залишиться без блакитного палива Фото: скріншот

Існування такої великої заборгованості ставить під питання опалювальний сезон 2020-2021 років. Таку думку висловили у прес-службі Оператора ГТС.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Варто відзначити, що в квітні українці отримали невеликий бонус у вигляді зниження ціни за газ у розмірі 2,9 грн за кожен кубометр. Це стало можливим завдяки зниженню оптової ціни. У результаті ціна на газ знизилася на 15% у квітні в порівнянні з березневими показниками.

Крім того, ціни на газ знизилися і за рахунок перенасичення українського ринку блакитним паливом. Це сталося через те, що наша країна чекала відмова Росії поставляти свій газ до Європи через українську ГТС.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що українці отримають невелике зниження ціни на газ.

Також Знай писав, що перегляне ціни на газ НАК Нафтогаз через перенасичення українського ринку.

Нещодавно Знай передавав, що Росія пустила перші кубометри газу через українську ГТС.