На Тернопільщині апеляційний суд посадив за ґрати священнослужителя, який у 2019 році у п'яному вигляді сів за кермо і потрапив в аварію. Про це пише Головна.

Апеляційний суд Тернопільської області задовольнив вимогу місцевої прокуратури і уклав під варту терміном на 3 роки священика УГКЦ Василя Пасовыстого.

Згідно з інформацією поліції, зазначеної у справі, батько шістьох дітей і священнослужитель храму УГКЦ в Тернопільській області Василь Пасовыстый в липні 2019 року керував автомобілем після вживання алкоголю. Під час руху він виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з мікроавтобусом, в якому були шість пасажирів. поліція одразу після аварії виявила в крові священнослужителя 1,2 проміле алкоголю.

Священик створив аварію з шістьма постраждалими Фото: скріншот

В результаті цього зіткнення пасажири та водій отримали серйозні травми – відкриті переломи, рвані рани, удари і черепно-мозкові травми. Також життям багатьох постраждалих в аварії загрожувала небезпека.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Після події Пасовыстый так і не виплатив компенсації постраждалим, тому всі жертви зіткнення вимагали самого строгого покарання. При цьому Залещецкий районний суд дав йому п'ять років позбавлення волі з річною відстрочкою. Цей вирок прокуратура оскаржила в апеляційному суді. Тепер Пасовыстому доведеться відсидіти у в'язниці три роки.