На Тернопільщині пішов із життя відомий учений і викладач Віктор Іванович Солтисюк після тривалої і важкої хвороби. Він був кандидатом технічних наук, доцентом кафедри машиновикористання і технологій у сільському господарстві Бережанського агротехнічного інституту. Чоловік помер 10 червня. Про це повідомляє офіційний сайт інституту.

Віктор Солтисюк народився і виріс в селі Балин Хмельницької області. Сім'я переїхала на Тернопільщину в місто Бережани та юність майбутнього вченого і викладача пройшла в Бережанської загальноосвітньої школи I-III ступенів №1.

Солтисюк Віктор Іванович Фото: сайт Бережанського агротехнічного інституту

Після школи він навчався і з гідними результатами закінчив Кам'янець-Подільський сільськогосподарський інститут, факультет «Механізація сільського господарства» і отримав кваліфікацію інженера – механіка. У 1996 році Віктор Солтисюк закінчив Національний аграрний університет за спеціальністю професійне навчання та отримав кваліфікацію інженера-педагога.

У 2009 році розпочалася його педагогічна і наукова діяльність. Він захистив кандидатську дисертацію. У 2012 році він отримав звання доцента кафедри машиновикористання і технологій у сільському господарстві. На рахунку вченого 77 публікацій – з них 45 наукового характеру та 18 навчально-методичного. Також він є автором 23 наукових статей в вузькоспеціалізованій літературі.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що на Тернопільщині помер воїн УПА, який відстоював незалежність України.

Знай повідомляв, що на Тернопільщині попрощалися з ветераном поліції.

Нещодавно Знай передавав, що в Тернополі відслужили заупокійну службу по священнослужителю.