На Тернопільщині сьогодні знову будуть йти грози і дощі. 18 червня синоптики Тернопільського обласного гідрометцентру розповіли, якою буде погода в четвер і п'ятницю. Про це пише ОбласТь.

За даними синоптиків знову лити дощі. Зливи будуть супроводжуватися градом та поривчастим вітром, який буде дути зі швидкістю 15-20 метрів в секунду.

Подібний прогноз синоптики давали і на початку цього тижня. У регіоні пройшли сильні зливи з грозами, які принесли нові проблеми. Зокрема, виправдалися недавні застереження ДСНС про можливості виходу річок з берегів. У селах під Тернополем річки переповнилися водою і підтопили житлові будинки. Також вода бурхливим потоком несла сміття та гілля дерев упереміш з землею.

Погода на Тернопільщині Фото: скріншот

У Тернополі погода також показала свою міць. Сильна гроза стала причиною обвалення фасаду житлового багатоповерхового будинку. Місцеві мешканці зняли на відео і фото наслідки удару блискавки і ступінь руйнування.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

В області дощі та зливи призвели не просто до підтоплень, але і до невеликих повеней. Городи і поля опинилися під водою, посіви знову частково знищені негодою.

Крім того, синоптики повідомляли, що температура під час дощів і злив буде триматися на рівні 23-25 градусів вдень і вночі термометри покажуть 13-15 градусів.

Нагадаємо Знай писав, що гроза на Тернопільщині пошкодила фасад будинку і автомобіль.

Знай повідомляв, що зливи на Тернопільщині підтопили села і поля.

Нещодавно Знай передавав, що синоптики дали прогноз погоди на тиждень для Тернопільської області.