На Тернопільщині під час засідання міського штабу про боротьбу з коронавірусом прийняли рішення дозволити тернополянкам народжувати в присутності чоловіка. Однак для цього потрібно дотримати кілька умов. Про це пишуть Тернополяни з посиланням на сторінку мера Тернополя Сергія Надала у Facebook, на якій він опублікував відео засідання комісії.

На засіданні штабу вирішили дозволити партнерські пологи, але тільки в окремих, екстрених випадках і після рішення лікарів провести такі пологи.

На засіданні відзначили, що є петиція тернополянок, в якій вони вимагають дозволити партнерські пологи, але є і рішення комісії і обласного штабу про їх заборону. Однак нещодавно був випадок, коли народжувала жінка з іншої країни і на українському вона не говорить, а також відомо, що жінки потребують уваги з боку чоловіків під час народження малюків. Тому при наявності дозволу лікарів в окремих випадках і при дотриманні санітарних норм партнерські пологи дозволять.

ЗАСІДАННЯ ТЕРНОПІЛЬСЬКОГО МІСЬКОГО ОПЕРАТИВАНОГО ШТАБУ 9 ЛИПНЯ Разом з лікарями-епідеміологами та правоохоронцями переглянемо умови роботи закладів громадського харчування

Geplaatst door Сергій Надал op Donderdag 9 juli 2020

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Варто відзначити, що аналогічна ситуація спостерігається і в інших містах України. Так в Дніпрі і у Львові молоді батьки і майбутні мами вимагають дозволити партнерські пологи під час карантину. Однак місцеві комісії і штаби поки не дають на це добро, так як бояться поширення коронавіруса.

Нещодавно в Тернополі молоді мами склали петицію для місцевої влади з вимогою дозволити партнерські пологи. Вони підкріпили свою вимогу тим, що прерогативою забороняти або дозволяти такий тип народження малюків має тільки МОЗ України, а відомство не накладало заборони.

Нагадаємо Знай писав, що партнерські пологи у Львові можуть відновити після карантину.

Знай повідомляв, що в Тернополі майбутні мами вимагають дозволити партнерські пологи.

Нещодавно Знай передавав, що в Дніпрі майбутня мама вимагала дозволити спільні пологи.