На Тернопільщині вже 300 юнаків взули берци і вирушили на строкову службу в армію. План від області на весняний призов складає 550 осіб. При цьому на службу закликають юнаків, які досягли 20 років. Про це розповів в. о. обласного військового комісара Олександр Скумбрій.

Військовий комісар зазначив, що терміни весняного призову були зміщені з-за карантину. Юнакам почали надсилати повістки в кінці травня, а період призову продовжили до кінця липня. Скумбрій також пояснив, що всі, хто отримав повістку повинен прибути до військкомату з документами. Він застеріг ухильників про те, що неотримання порядку не є підставою для ухилення від відвідування військкомату і призову в армію.

За неявку у військкомат і ухилення від служби в армії без поважних причин передбачається штраф у розмірі 85-119 гривень за першу неявку і 177-225 грн за другу. Також передбачена і кримінальна відповідальність.

Варто відзначити, що з-за карантину юнаки почали отримувати повістки відразу після закінчення школи. 18-річні хлопці, які хотіли продовжити навчання у Вузі не змогли вчасно подати документи, так як карантин змістив всі терміни. Тепер військкомати вважають, що у таких дітей немає підстав для ухилення від служби в армії, тому стали розсилати повістки.

Це стало приводом для того, щоб чиновники з Міноборони, Міністерства освіти знайшли компроміс і вирішення ситуації. Тепер Вузи повинні будуть заздалегідь зарахувати юнаків, щоб вони мали документальне підтвердження права на відстрочку.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, Знай повідомляв, що юнаків почали закликати в армію відразу після школи.

Знай писав, що призовник 18-19 років можуть бути призвані на службу тільки з їх згоди.

Нещодавно Знай преедавал, що абітурієнтів з Франківщини масово закликають в армію.