На Тернопільщині розшукують жінку, яка принципово викидає сміття не в баки, які встановлені на вулиці, а поруч з ними. Вчинок цієї мешканки міста Ланівці потрапив на камеру відеоспостереження, а відео було опубліковано на сторінці міськради в Facebook.

У підписі до відео йдеться, що в громаді зараз запроваджується нова система збору сміття та відходів. Проте деякі місцеві жителі принципово не бажають дотримуватися нових правил. Зокрема, жінка на відео відходи рослин (обрізані гілки або траву після прополювання городу) викидає за межами сміттєвих контейнерів.

Нова система - старі звички Поки у громаді впроваджується нова система збору відходів, деякі мешканці продовжують триматися старих звичок. Зокрема, громадянка на відеозаписі викидає сміття рослинного походження за межі сміттєвих контейнерів. Лише встановивши особу порушниці, ми зможемо притягнути її до відповідальності. Якщо ви впізнали її, просимо повідомити в Лановецьку міську раду, КПпБ або в поліцію. Часто мешканці звертають увагу на відсутність відповідальності чи штрафів у таких випадках, але для того, щоб покарати винного необхідна участь громади. Тому вкотре закликаємо усіх, хто стає свідками таких або схожих ситуацій, фіксувати їх на відео- чи фотоносії та повідомляти у поліцію! Тільки разом ми зробимо громаду чистою!

Geplaatst door Лановецька міська рада ǀ Lanivtsi City Council op Woensdag 15 juli 2020

Чиновники попросили жителів дізнатися особистість цієї жінки, щоб потім притягнути її до відповідальності. Також у повідомленні йдеться, що повідомити інформацію про цю жительці потрібно в поліцію або в міськраду.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Чиновники відзначили, що місцеві жителі часто скаржилися на відсутність будь-якого покарання за викинутий повз бака сміття, але для цього потрібна допомога громади. Тому кожен такий випадок фіксувати на відео і викладати в мережу, щоб знати героїв в обличчя і притягнути їх до відповідальності.

Варто нагадати, що у Чернівцях про проблеми з очищенням міста від відходів знають не з чуток. Тут чиновники взагалі забули про вивезення сміття, а місцеві жителі змушені під своїми будинками створювати цілі звалища. Нещодавно проблема почала вирішуватися і сміття почали вивозити. Однак з'явився місцевий житель і за сумісництвом колишній головний прикордонник області і кинув сміття повз баків. Це обурило місцевих мешканців, а поведінка колишнього чиновника потрапило на камеру.

Також повідомлялося, що на Закарпатті обговорюється можливість будівництва сміттєпереробного заводу. Для майбутнього підприємства вже вибрано місце, яке підвозити сміття з різних міст і сіл. Це питання давно стоїть гостро для області, так як український сміття змушені вигрібати в Угорщині та інших країнах нижче за течією річок.

Нещодавно повідомлялося, що на Тернопільщині зайнялися відразу дві звалища. Обидві виявилися з числа несанкціонованих. Пожежники швидко локалізували та загасили полум'я, але проблема від цього не зникла. Жителі продовжують складати сміття на ці звалища і вбивати природу і себе.