Приготувати смачний обід для всієї родини і навіть для гостей, здивувати оточуючих можна за допомогою смачної страви – чебуреків. На перший погляд їх готувати складно і довго, але Знай пропонує рецепт, який підійде навіть для самих зайнятих господинь.

Інгредієнти

Для приготування тіста для чебуреків знадобляться наступні продукти:

  • борошно – 4 склянки;
  • рослинна олія – 8 столових ложок;
  • горілка – 1 чайна ложка;
  • сіль і цукор – по ½ чайної ложки;
  • вода – 1 ¼ склянки

Для приготування начинки:

  • фарш свино-яловичий – 600 грам;
  • молоко або м'ясний бульйон – 0,5-1 склянка;
  • цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • зелень – 1 пучок;
  • сіль, перець – за смаком.

Чебуреки з м'ясом - Фото: скріншот

Спосіб приготування

У воді потрібно розчинити сіль, цукор і горілку. Після цього потрібно просіяти борошно, щоб на столі вийшла гірка. У ній робиться ямка, в яку заливається вода. Після цього замішується тісто. Тісто накривається серветкою і залишають «подихати». Через 10-15 хвилин потрібно місити тісто і знову залишати його. Процедуру потрібно повторити 3-4 рази.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Далі тісто треба розкачати тонким шаром на столі або дошці. В отриманому листі вирізаються круги з діаметром 15 див Це можна робити блюдцем. На середину кола викладається 1 столова ложка фаршу, а тісто добре защипывается по краях, щоб вийшов півмісяць.

Смажити чебуреки у фритюрі або на сковороді, але з великою кількістю олії до рум'яної скоринки. Подавати чебуреки можна зі сметаною або іншим соусом.

Нагадаємо, Знай писав, що чебуреки - це перлина крыскотатарской кухні. Традиційне блюдо готується з фаршем з баранини. Це м'ясо відрізняється наявністю великої кількості жиру, тому чебуреки виходять дуже ситними і соковитими. Також у чебурека є більш здоровий побратим - янтик. Це, по суті, той же чебурек, але він смажиться не в маслі, а на сухій сковороді.

Знай повідомляв, що картопля фрі можна приготувати в домашніх умовах і без шкоди для здоров'я нагодувати їм дітей. Для цього знадобитися картопля, яєчний білок, сіль і спеції за смаком.

Нещодавно Знай передавав, що існує рецепт смачного картопляного пирога.