В Україні нещодавно провели чергову індексацію пенсій. Розмір виплат змінився, але не радикально. У Пенсійному фонді розповіли, скільки і хто отримує на сьогоднішній день. Про це йшлося в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

Як з'ясувалося, тільки 3% від усіх пенсіонерів України отримують пенсію вище 10 тисяч гривень. Також у Пенсійному фонді заявили, що кожен другий літній українець отримує 2-3 тисячі гривень виплат щомісяця. Тобто таких пенсіонерів у країні близько 5 мільйонів.

Є й менш привабливі виплати – 1400 грн. Такі гроші отримують 0,6% українців. Виплати в сумі 1400-1600 грн отримують 16% українців. Трохи менше половини всіх літніх українців отримують 2-3 тисячі гривень щомісяця – 45%. Пенсії в розмірі 3-4 тисяч гривень отримують 14% пенсіонерів. 4-5 тисяч гривень отримують 8% українців, а 5-10 тисяч гривень отримують лише 11%.

Пенсіонери Фото: скріншот

Варто нагадати, Знай писав, що люди з інвалідністю можуть отримати пенсію не тільки по інвалідності, але і пенсію за віком. Для цього потрібно відпрацювати певний період часу. Також розмір виплат залежить від групи інвалідності. Якщо чоловік отримав каліцтва на роботі або ж став інвалідом внаслідок профзахворювання, то стаж роботи не враховується при нарахуванні виплат. Якщо ж людина захворів і став інвалідом в результаті загального захворювання, то обов'язково наявність страхового стажу.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Якщо інвалідність з'явилася після виходу на пенсію, то необхідно оформляти виплати при наявності 15-річного трудового стажу. Якщо такого стажу немає, то українець отримає страхове допомогу в розмірі прожиткового мінімуму на день оформлення.

Крім того, Знай повідомляв, що українцям показали, як швидко перевірити свій страховий стаж і дізнатися розмір майбутніх виплат. Вся інформація доступна на офіційному сайті Пенсійного фонду. За умови реєстрації на порталі ПФУ, можна отримати вичерпну інформацію про те, який розмір пенсії та стаж врахували при нарахуванні виплат.

Нещодавно Знай передавав, що в мінсоцполітики заявили, що збираються змінити розмір виплат військовим.