У Тернополі встановлять рекорд – проведуть численне одруження у вишиванках. Грандіозний захід заплановано на четвер, 30 липня. Про це пишуть Тернополяни.

Захід відбудеться 30 липня о 14:40 у тернопільському «Офісі щастя» Рацсі. Головною умовою є наявність вишиванки у женихів і наречених. У цей день планується встановити рекорд "Найбільша кількість вишитих речей в одному стилі на урочистої реєстрації шлюбу".

Весілля у вишиванці Фото: скріншот

Співробітники Рацсу розповіли, що у сукні та сорочки з вишивкою у народному стилі повинні мати, як наречені, так і свідки, батьки наречених, а також вишитій повинна бути вся атрибутика аж до подушок для кілець і рушників.

Це повинен бути вишитий "All inclusive", в якому вся атрибутика і наряди будуть в одній колірній гаммі і в одному стилі, з орнаментами, які супроводжують українців багато століть поспіль.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто нагадати, Знай писав, які традиції в Україні залишилися у віках і нині здаються неприйнятними і незвичайними. Так ще 300 років тому молоді дівчата могли приходити до хлопців додому і пропонувати одружується на них. Відмовити дівчині вважалося поганою прикметою, тож хлопцям доводилося розлучатися з холостяцьким життям. Також в українців кілька століть тому була традиція пити «келих невинності» («келих цноти»). Наречений пив горілку з чарки, прикриваючи дно вказівним пальцем, а потім передавав батькові молодий. Якщо вона була невинною, то дірки в дні не було, а якщо ні, то батько обливався горілкою.

Нещодавно Знай передавав, що на передовій на Донбасі свої долі зв'язали двоє закоханих. У молодят не було гарних блискучих іномарок у весільному кортежі, але була військова техніка, прикрашена стрічками, РАЦС та вірні побратими поруч.

Нещодавно Знай передавав, що на Франківщині обрали найкрасивішу дівчину на святі Івана Купала. Відділ культури Калуської районної адміністрації провів конкурс краси, в результаті якого обрали переможницю. Вона вразила більшість голосуючих красивою вишиванкою і пишним вінком на голові.