Уродженець Тернопільщини став членом українського уряду. Олег Уруський призначений на посаду віце-прем'єр-міністра – міністром стратегічних галузей промисловості України. Відповідний указ був підписаний сьогодні 22 липня.

Відповідне рішення підтримали 250 народних депутатів під час голосування за кандидатуру Уруского, пише Укрінформ.

Олег Уруський Фото: соцмережі

Олег Уруський - доктор технічних наук, професор, лауреат державної премії в галузі науки і техніки, академік Міжнародної академії аеронавтики. В період з 1993 року по 1996 рік очолював управління при Національному космічному агентстві. З 1996 року по 2000 рік працював в апараті управління РНБО. В період з 2000 по 2003 роки він обіймав посаду заступника голови Державної комісії з питань оборонно-промислового комплексу України. Після цього він працював керівником департаменту в Кабінеті Міністрів. З 2005 року Уруський став першим заступником глави Міністерства промислової політики. З 21 січня по 19 серпня 2015 Уруський був головою Державного космічного агентства України. У квітні 2020 він очолив інжинірингову компанію Прогрестех-Україна.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що кабінет міністрів України прийняв рішення під час карантину збільшити фінансування українського спорту. Комітет Верховної Ради з питань бюджету прийняв постанову, згідно з яким спорту дістануться понад 0,5 мільярда гривень. Гроші будуть спрямовані на розвиток спорту. З цієї суми будуть фінансуватися спортивні заходи з олімпійських та неолімпійських видів спорту, а також закриються інші потреби.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Знай писав, що уродженець Львівщини Сергій Літинський може стати мовним омбудсменом. Він не раз вигравав суди, захищаючи українську мову, а також завдяки його зусиллям автомобільні концерни Європи і світу впровадили меню з управління автомобілями українською мовою.

Нещодавно Знай передавав, що новий виконуючий обов'язки міністра освіти Шкарлет, проти якого виходили на акції українці, став цапом-відбувайлом і для потенційних колег по міністерству. На нього повісили всіх собак, а точніше всі проблеми відомства. Тепер Сергію Шкарлету доведеться провести аудит виділених з бюджету коштів і їх витрачання у відомстві.