На Тернопільщині побував відомий український блогер і журналіст Антон Гура. Він вийшов у прямий ефір на власній сторінці в Facebook розповів про ситуацію в місті. Зокрема, блогер здивував заявою, що у тернопільських лікарнях медики беруть хабарі.

зокрема, він звинуватив медперсонал міських лікарень №1 і №2. Свої слова журналіст підкріпив розповідями місцевих жителів, які нібито зіткнулися з корупцією. Після цього Антон Гура звернувся до передплатникам і до мера Тернополя Сергія Надала.

У своїй промові блогер заявив, що він хотів зустрітися з Сергієм Надалом, але останній йому відмовив і запропонував зустрітися наступного дня. Однак Антон Гура зазначив, що він не може, так як вже ввечері їде в Київ. Далі він зазначив, що хотів обговорити з мером питання корупції в лікарнях, про яку йому розповіли тернополяни.

Я хотів зустрітися з мером і обговорити з ним питання - до мене звертаються місцеві жителі заявляють, що в першій і другій міських лікарнях Тернополя для дорослих медики беруть хабарі. Наскільки мені відомо всі лікарні Тернополя фінансуються з НСЗУ, тому гроші вони отримують. Якщо ж стане відомо про факти отримання чи вимагання хабарів у лікарнях Тернополя, то таке фінансування можуть припинити. Антон Гура

Після цього Гура підкреслив, що всі лікарні міста фінансуються з Національної служби здоров'я України і їм виділяється достатнє фінансування. Якщо підтвердяться факти корупції, то НСЗУ припинить фінансування таких лікарень. Далі Гура попросив Надала звернути увагу на ці заяви і поспілкуватися з городянами з цього питання в одному з своїх щоденних прямих ефірів.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Поговорим?!

Geplaatst door Anton Gura op Woensdag 22 juli 2020

Варто нагадати, що Знай повідомляв про затримання львівського медика на вимаганні хабара. правоохоронці довели його провину і суд зобов'язав лікаря виплатити штраф. Причиною такого покарання стало визнання ним своєї провини і співпрацю зі слідством.

Знай писав, що в Харкові на корупції впіймали голову військово-лікарської комісії, яка брала гроші за виписку липових довідок призовникам.

Нещодавно Знай передавав, що медики Харкова вимагали у інваліди хабар за присвоєння групи інвалідності.