На Тернопільщині шахраї видурили обманним шляхом у пенсіонера чверть мільйона гривень. Жертвою шахраїв став 74-річний житель Тернополя. Чоловік набував «лікарські препарати», які повинні були вилікувати хронічні хвороби, але потім шахраї змогли втертися в довіру і видурити 250 тисяч гривень, пише Галас.

Так звані ліки чоловік замовляв онлайн. Однак через якийсь час йому зателефонували і представилися співробітниками Департаменту соціального захисту. Чоловік, який телефонував, розповів, що фірма-продавець «ліків» підозрюється у реалізації неякісної продукції. Тому тернополянину невідомий пообіцяв повернути всі кошти за придбані раніше «ліки».

Чоловік погодився на всі умови аферистів. Вони йому дзвонили ще кілька разів і підвидом податків, медичної страховки та оформлення документів виманили 250 тисяч гривень. Відомості по даній справі внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 Кримінального кодексу України.

Шахраї отримали від пенсіонера чверть мільйона гривень Фото: скріншот

Поліцейські взялися за цю справу і шукають зловмисників. Вони також порекомендували тернополянам та жителям області бути обачними й не вірити у всі можливі пропозиції збагатитися і перерахувати гроші.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Психолог ГУНП в Тернопільській області Михайло Козюк розповів, що не можна купувати "ліки" на сайтах, які обіцяють велике відшкодування і лікування від усіх хвороб одразу. Також він порадив шукати підтримки у родичів і друзів. Краще порадитися і подумати, як зробити покупку і потрапити в неприємності.

Варто відзначити, Знай повідомляв про те, як шахраї не посоромились і зламали сторінку в соціальних мережах священнослужителя. Чоловік повідомив, що хтось скопіював всі його дані і пропонує з ним знову стати друзями. Також священнослужитель розповів, що від його імені збирають гроші на допомогу бійцям ООС.

Знай писав, що в Чернівцях розкрили схему наживи ув'язнених СІЗО.

Нещодавно Знай передавав, що одесит прекреил на купюру мотузку і обдурил мобільного оператора і банк.