На тернопільських ринках стає все більше і більше кавунів і динь, а також величезна кількість інших сезонних овочів і фруктів. Їх якістю і свіжістю стурбовані жителі міста. Тернополян у першу чергу цікавить відсутність нітратів у рослинній продукції. Кореспонденти видання Файне місто побували в лабораторії одного з ринків і побачили, як здійснюється контроль якості продукції.

Прокоментував цю ситуацію Андрій Тернавський завідувач лабораторій на одному з овочевих ринків міста. Він розповів, як перевіряються всі баштанні культури на наявність нітратів.

В першу чергу при надходженні партії овочів або фруктів відбираються дослідні зразки і перевіряються в лабораторії. Якщо рівень нітратів відповідає встановленим нормам, то партія допускається на ринок для продажу. Якщо ж ні, то фрукти відбраковуються.

Чи безпечні кавуни на ринку Тернополя: перевірка на нітрати

Чи безпечні кавуни на ринку Тернополя: перевірка на нітрати Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook, дивіться стріми наживо, коментуйте та діліться із друзями, найцікавіші авторські матеріали читайте на нашому сайті. Будь з Файним і все буде Файно! - Хочете повідомити важливу новину, телефонуйте 0677993977

Geplaatst door Файне місто op Vrijdag 24 juli 2020

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Кореспонденти дізналися у керівника лабораторії і можливість перевірки овочів і фруктів, придбаних на стихійних ринках. Тернавський зазначив, що вони не виробляють таких перевірок і послуг, але регулярно перевіряють продукцію, яка надходить на їх ринок.

Крім того, фахівець розповів, що на стихійних ринках виявляється все, що не проходить перевірки у них і на інших офіційних ринках Тернополя. Тому там продукцію потрібно купувати з обережністю.

Крім того, співробітниця лабораторії показала, як проводиться перевірка арбузов. Лаборант Олександра Стефанишин розповіла, що продукція проходить перевірку щоранку. Для аналізу достатньо 10 грам овоча або фрукта. Зокрема, фахівець взяла 10 грам м'якоті і соку кавуна. З допомогою реактивів вона змогла виявити рівень нітратів. У досліджуваному примірнику нітрати виявилися в нормі, тому партія була допущена на ринок.