На Тернопільщині сталася дуже зворушлива історія, яка нікого не зможе залишити байдужим. 74-річна Ганна Гайдамаха жила в селі Качанівка. Жінка давно поховала чоловіка і залишилася одна. Зі здоров'ям були негаразди давно. Одного разу листоноша принесла пенсію, а вона почала задихатися. Листоноша викликала швидку. Лікарі забрали літню жінку. Після лікування її виписали та одразу ж забрали до відділення стаціонарного догляду тимчасового або постійного проживання Підволочиської селищної ради. У неї вдома залишився вірний друг пес Мухтар.

Собака півроку жила і чекала господиню. Він ходив до церкви і чекав біля будинку, до поліклініки ходив. Коли жінка дзвонила подругам в село, вони говорили, що пес її чекає. Собаку підгодовували сусідки.

Після послаблення карантину Ганна Гайдамаха поїхала додому на два дні.

«У будинку пробула два дні. Собака прибіг і не відходив. 3 червня медсестри з відділення стаціонарного догляду приїхали за мною. Як машина рушила, Мухтар так біг за нами, так пищав, що дівчата не витримали. Зупинилися і забрали його. Він одразу пішов до санітарки Лесі на руки-боявся, що знову буде сам», розповіла Анна.

Зараз Мухтар живе зі своєю господинею. Його поселили на території установи, і він несе службу з охорони території. Собака напрочуд слухняна і віддана.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадавши, Знай повідомляв, що під Києвом невідомі викинули в лісі пса породи Стаффордширський тер'єр. Тварина вже кілька днів чекає повернення своїх господарів.

Також Знай писав, що під Кривим Рогом пес три роки жив на могилі господаря.

Нещодавно Знай передавав, що в Києві прямо біля магазину перед десятками камер у столиці викрали хаскі.