У Тернополі та області очікують погіршення епідеміологічної ситуації. Про це заявив голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш.

Медики говорять про різке збільшення кількості пацієнтів з підозрою на коронавірус. Такий стрибок був зафіксований за останні дві доби. Багато пацієнтів перебувають у важкому стані.

Також Труш заявив, що прогнози не втішні, потрібно готуватися до гіршого сценарію і вірити в кращий. Він попросив головних лікарів лікарень обласного центру не йти в планові відпустки, так як попереду непрості місяці роботи.

У процесі підготовки до гіршого сценарію розвитку подій з коронавірусом потрібно підготувати нові ліжкомісця і збільшити кількість медичних бригад. Важливим моментом Труш вказав підведення кисню до всіх ліжок і створення медичного резерву.

Нагадавши, Знай писав, що в Україні з початку епідемії коронавірусної інфекції підтвердили вже 420 617 випадків зараження. За добу зафіксували 9 524 нових випадків.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Також Знай повідомляв, що глава українського МОЗ Максим Степанов заявив, що робитиме його відомство у разі заповнення 100% ліжок для хворих коронавірусною хворобою. Медикам доведеться застосувати протокол медичного сортування.

Нещодавно Знай передавав, що посилення обмежувальних карантинних заходів не уникнути, якщо ситуація із захворюваністю вийде з-під контролю. Інфекціоніст зазначає, що колапс в клініках спостерігається вже сьогодні і ситуація вже зараз знаходиться на межі.