У Тернополі монах-місіонер з Білорусі служить у греко-католицькому храмі Успіння Пресвятої Богородиці та записує відео для молоді. Він створив відео-блог, в якому розповідає про все, що цікавить сучасну молодь.

У мережі його можна знайти під ніком Падре Серж (Сергій Гончаров). Передплатники можуть подивитися відео про прикмети, секс, Татуювання і навіть про трактування Євангеліє. Чернець розповів, що його метою є злам всіх стереотипів про ченців і бажання бути ближче до віруючих.

Щоранку Падре Серж записує відео для своїх передплатників. Записує ролики священнослужитель у дворі храму, в Тернополі, де і править служби. Сергій Гончаров розповів кореспондентам Суспільне, що блог з'явився завдяки ідеї.

Ідея народилася, коли він відвідав курс з Медіакомунікації для ченців. У ньому говорилося, що ченці можуть бути самітниками і місіонерами. Він пояснив глядачам, що є різні люди, які присвятили себе Богу. Цей короткий ролик отримав широку популярність в мережі.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

В одному з блогів монах говорить про секс. Він підкреслює, що ця сфера життя не заборонена для християн. Інтимне життя повинна бути і це здорово, але тільки у всіх одружених.

Сергій розповів, що до чернецтва прийшов у 20 років. До нього прийшло розуміння, що він не хоче жити тим життям, яким жив до цього, так як вона втратила смак. Його цікавило справжнє життя у вірі в Бога.

Українську він вивчив, коли його направили служити в храм у віддаленому селі у Львівській області. Все своє життя Сергій говорив білоруською або російською, як і його рідні. Однак через 2 тижні життя в українському селі сталася ломка і українська стала його другою рідною мовою.

Крім служб у храмі, чернецтва і блогів Сергій організовує і веде християнські зустрічі з молоддю. Він не носить рясу свідомо, так як вважає, що вона може відштовхнути тих, хто далекий від віри.

Нагадавши, Знай писав, що 27 вересня в селі Байківці відбулося відкриття та освітлення храму Святого Шарбеля.

Також Знай повідомляв, що священик з Тернопільщини отримав орден " за волонтерську діяльність".

Нещодавно Знай передавав, що українцям розповіли про традиції Різдвяного посту.