У Тернополі реконструюють колектор, в якому довгі роки протікала річка Рудка. Капітальний ремонт даної ділянки парку Шевченка в Тернополі не просто прикрасить місце відпочинку городян, а й вирішить екологічну проблему в Тернопільському ставі.

Фахівці розповіли, що відкриття та реконструкція колектора допоможе відстежити хто і де зливає відходи в річку і в стічні дощові води. На сьогодні перший міст через Рудку вже майже готовий. Будуть зведені ще два мости в глибині парку.

Заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський розповів, що річка Рудка довгий час була зоною каналізації стоків міста. Колектор, в якому вона протікала був основним джерелом забруднення става. Тому цей об'єкт був включений до списку кроків з очищення головної водойми Тернополя.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зараз колектор ремонтують і вистилають геотекстилем, який не пропускає вологу в грунт і назад в колектор. Також було ще раз забетоновано дно колектора. Наприкінці ремонту планується встановити механічні очисні споруди.

Нагадавши, Знай повідомляв, що на Тернопільщині є безліч міст з довгою історією. Один з них Бережани. У мережі показали фото столітньої давності. На них зображені вулички Бережан, ресторанчики і навіть перехожі перед Першою світовою війною. Місто жило своїм життям і готувалося до бойових дій.

Також Знай писав, що в Тернополі 21 століття городянам пропонують висловити свої пропозиції з приводу програми святкування Нового року на вулицях. Мерія для цього проведе опитування, в якому тернополяни зможуть висловити власну думку.

Нещодавно Знай передавав, що на Тернопільщині вандали понівечили відремонтований парк та громадський туалет.