У Тернополі журналісти Файного міста показали, скільки потрібно взяти грошей, йдучи на ринок. Репортаж був зроблений на тлі подорожчання основних продуктів харчування.

На центральному ринку Тернополя є всі види фруктів і овочів – сезонні (картопля, морква, капуста, цибуля, буряк), а також літній асортимент (кабачки, солодкий перець, огірки).

На першому ж прилавку опинилися більшість з перерахованих товарів-свіжі огірки оцінили в 25-35 грн за кілограм, капусту можна придбати за 7 грн за кілограм, буряк коштує 20 грн за кілограм. Кілограм часнику можна придбати за 100 грн. Кабачки коштують 20 грн за кілограм.

Солодкий перець можна придбати по 35 грн за кілограм. Є також і помідори, їх можна купити по 35-45 грн за кілограм. Морква реалізується по 10 грн за кілограм. Картоплю продають по 10 грн за кілограм.

Якщо купувати овочі, вирощені фермерами, то за моркву доведеться віддати 5-10 грн за кілограм. Ціна залежить від величини моркви. Капусту можна придбати по 5-7 грн.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Фрукти на центральному ринку Тернополя мають наступні ціни – мандарини по 40 грн, груші – 45 грн. Апельсини і ківі коштують по 45 грн за кілограм. В кінці листопада на ринку продається диня. Її можна придбати за 20 грн за кілограм. Хурма продається по 50 грн. Є й банани, які так полюбилися українцям. Їх можна придбати по 28 грн за кілограм. Яблука коштують на ринку 8-12 грн за кілограм. Ціна залежить від калібру фрукта. Дрібні будуть коштувати дешевше, великі – дорожче.

Нагадавши, Знай писав, що великий супермаркет примудрився продати моркву по 800 грн за кілограм.

Також Знай повідомляв, що українські фермери підвищили ціни на картоплю з початку поточного тижня.

Нещодавно Знай передавав, що у жовтні на Львівщині значно змінилися ціни на продукти та непродовольчі товари.