Український письменник з Тернопільщини Іван Байдак порадував українців новим проектом, який має стати основою для написання нової книги. Проект» непомітні " розкриває історії життя українців, які пережили і переживають складнощі.

Цього разу Іван Байдак опублікував історії двох мешканок Тернопільщини. Дві жінки розповіли, як жити з хворобами, бути не такими, як усі, здійснювати спроби самогубства і проходити операцію за операцією.

Варвара

Першою героїнею письменника стала жінка Варвара. Вона розповіла без сорому свої історію і вразила оточуючих. Варвара народилася з невиліковною патологією артеріально-венозна мальформація. Вона в дитинстві зрозуміла, що не така, як інші діти, бачила, як інших дітей не пускають з нею грати. Навіть зараз вона стає об'єктом для косих поглядів.

Варвара зазначила, що часто задавала собі питання «за що» їй таке випробування. Жінка відчувала розчарування, злість, відчай. Емоції змінювалися в залежності від ситуації і стану. У 20 вона пережила клінічну смерть і після цього стала вчитися цінувати життя. Жінка працює візажистом і часто чує, як хтось хотів би поміняти ніс, губи, вилиці або інші частини тіла.

Хвороба і 15 операцій, перенесених нею змушують дивуватися і розуміти, що людина – це не набір запчастин, а щось більше і глибоке.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Єва

Другою героїнею проекту " непомітні стала тернополянка Єва. Дівчина страждає від патології під назвою «вітіліго». На шкірі дівчини проступають білі плями. Це стало причиною для здійснення спроби самогубства. Точніше до такої думки дівчина прийшла після ряду неприємних висловлювань на її адресу.

Прокинувшись вранці, Єва зрозуміла, що її спроба самогубства не вдалася. Вона зраділа і відчула сором. Однак далі за допомогою психолога та інших фахівців Єва навчилася жити зі своєю особливістю. Зараз дівчина вчиться на візажиста, щоб побачити красу інших людей і свою власну.