Христина була звичайною дитиною. Її дитинство було активним і яскравим, як і у всіх дітей в 12 років. Біда прийшла, звідки не чекали. Під час чергової поїздки в дитячий оздоровчий табір дівчинка і її однолітки отруїлися.

У дітей були всі симптоми отруєння харчовими продуктами, але у Христини ситуація була особливо складною. У неї були болі в животі, живіт роздувся. Тому дитину госпіталізували, де медики вже намагалися встановити діагноз.

Першим діагнозом був асцит-рідина в черевній порожнині. Однак він не підтвердився. Пізніше у Львові лікарі підписали дитині вирок-мезотеліома. Це злоякісна пухлина була виявлена у дівчинки на 4 стадії розвитку. Лікарі пояснили, що це рідкісна форма раку, яка довго не дає про себе знати.

Мама Христини Зоряна була налаштована боротися за здоров'я дочки до переможного кінця. Величезну пухлину в черевній порожнині дитини взялися лікувати два онкологи Зоряна Петрівна, хто дівчинка досі вважає своєю другою мамою, а також Роман Кизима. Він допомагав дитині відновлюватися після важкої хіміотерапії і проходити чергові курси. Лікарів здивувала реакція пухлини на агресивну хімію. Новоутворення стало поступово зменшуватися в розмірах, а з часом хвороба пішла.

Зараз Христина перебуває під наглядом лікарів, а її життю і здоров'ю вже нічого не загрожує. Дівчина закінчила медичний коледж за спеціальністю акушер, а також навчається в університеті за спеціальністю реабілітолога. Вона вирішила, що буде працювати з дітьми.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що Уляна Супрун розповіла про заперечення раку.

Також Знай повідомляв, що українка пережила трансплантацію серця і врятувалася від хвороби, яка забрала життя її бабусі і мами.

Нещодавно Знай передавав, що в Дніпрі круглий сирота Іванка терміново потребує допомоги небайдужих городян-він вже більше півроку бореться з кількома захворюваннями.