На Тернопільщині проводять Європейський тиждень тестування на ВІЛ. 32-річна Наталя розповіла, як дізналася про свій статус ВІЛ-позитивною.

Жінка зазначила, що хотілося б бачити більше розуміння в суспільстві, так як вона часто стикається з відмовами лікувати або вчити її дитину, пише Суспільне. Наталя розповіла, що про наявність ВІЛ в організмі дізналася під час першої вагітності. Їй зробили аналіз і винесли невтішний вердикт.

Наталя помітила, що першою ознакою захворювання була слабкість. Перша вагітність не увінчалася успіхом, стався викидень. Жінці довелося пройти через депресію і шок. Однак їй допомогли найближчі-чоловік, батьки і друзі.

У 2013 році Наталя змогла стати мамою. Цього разу вона приймала спеціальну терапію, яка пригнічує вірус в організмі. На даний момент її син не знає, що у мами позитивний ВІЛ-статус. Жінка не знає чи буде вона говорити це дитині. Наталя зазначила, що її син повністю здоровий.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Після цього Наталя розповіла, як до неї і її сина ставляться оточуючі. Якщо люди дізнаються про позитивний ВІЛ-статус, то можуть відмовитися лікувати в лікарні. З таким інцидентами вона стикалася в дитячій поліклініці. Однак дитина повністю здорова.

Щомісяця жінка приїжджає до Тернополя, щоб відвідати благодійну організацію «100% життя». Організація допомагає 172 мешканцям Тернопільщини з позитивним статусом ВІЛ. Тут ці люди можуть отримати юридичну та психологічну підтримку, а також продуктові набори. Координатор Мар'яна Радчук розповіла, що в їх організації можна пройти безкоштовне тестування. Співробітники організації підтримують людей з позитивним ВІЛ-статусом приймати медикаментозну терапію і жити повноцінним життям.

Нагадавши, Знай писав, що музикант Ігор Завадський опинився в лікарні через СНІД.

Також Знай повідомляв, що в Україні підрахували, скільки людей щорічно гине в ДТП, помирає від СНІДу та інших захворювань.

Нещодавно Знай передавав, що в Україні половина ВІЛ-інфікованих не знають про свій статус.