На Тернопільщині повністю завершили призов на строкову службу до ЗСУ, зібравши понад 400 призовників. Серед них були ті, хто буквально рвався на службу ще до 18 років.

Читайте Знай в Google News!

Детальніше про це розповідає "Армія Inform".

Повідомляється, що в Тернопільській області вже повністю виконали план на осінній призов на строкову службу в ЗСУ. Більше того, вдалося набрати призовників до Державної прикордонної служби та Державної спеціальної служби транспорту.

Тимчасово виконуючий обов'язки військового комісара Тернопільського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Микола Бойко розповів про складнощі призову цього року:

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"заклик не простий, оскільки відбувається в умовах пандемії COVID-19. Однак всі поставлені завдання виконують вчасно. Всього на строкову військову службу до лав Збройних Сил та інших військових формувань України з Тернопільщини восени вже відправлено понад 400 призовників".

На обласному збірному пункті відрізняється один молодий чоловік спортивної зовнішності Роман Шевчук-хлопцеві тільки виповнилося 18 років, як він відправився на службу. Він хотів піти в армію ще в 17 років, проте законодавство України не дозволило йому цього зробити. Приймальна комісія веліла чекати йому повноліття.

"оскільки закон не дозволяє відправляти на строкову службу 17-річних юнаків, ми чекали, коли Роману виповниться 18 років. Я знаю сім'ю Шевчуків, які виховують дітей у патріотичному дусі", - розповідає підполковник Олександр Кравець.

Призовник / фото: Армія Inform
Призовник / фото: Армія Inform

Ще один призовник-26-річний Ярослав Дрозд із села чергова Чортківського району, нещодавно завершив навчання у Подільському державному аграрно-технічному університеті. Він теж йде добровільно на військову службу.

"все йде до того, що щоб зайняти будь-яку керівну посаду в цивільному житті, необхідно буде військова служба і військовий квиток. Служба в армії повинна допомогти в реалізації майбутніх моїх планів", - говорить Ярослав Дрозд.

Призовник / фото: Армія Inform
Призовник / фото: Армія Inform

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що український військовий зумів потрапити до лав американської армії. Він розповів, як йому це вдалося.

Як повідомляв портал Знай.иа, мешканка Закарпаття, 28-річна дівчина пішла в АТО, і злучить батьківщині вже півроку.

Також Знай.иа писав, що волонтер з Тернопільщини Христина Феціця присвятила своє життя допомозі військовим на Донбасі, їхнім дітям та родинам у мирних містах.