Сергій Надал звернувся до уряду із закликом повернути статус Героя Уркаїни Степану Бандері. Про це мер Тернополя повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Насамперед Сергій Надал підкреслив, що статус Героя України у Степана Бандери відняли за часів правління президента-втікача Віктора Януковича. Він назвав це несправедливістю і висловив намір виправити ситуацію.

"Ми, громада Тернополя, зобов'язані змусити владу почути українців, щоб повернути вшанування українським Героям" - написав Сергій Надал.

Сергій Надал, фото: Facebook
Сергій Надал, фото: Facebook
Сергій Надал, фото: Facebook

Надал додав, що Тернопільська міська рада ще минулого року направила заяву до Президента України та Голови Верховної Ради України з проханням повернути Степану Бандері статус Героя України. Однак за цей час дане прохання так і не було задоволене.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

У зв'язку з цим Надал ще раз звернувся до президента і жителів України із закликом відновити Степана Бандеру як Героя України.

"Тому ми знову на сесії міської ради звертаємося до Президента, Уряду та Верховної Ради повторно присвоїти Степану Бандері звання Героя України. В першу чергу я звертаюся до місцевих рад міст, містечок, громад: підтримайте звернення про повернення Степану Бандері звання Героя України. Степан Бандера говорив: "колись один скаже" Слава Україні!", а мільйони відповідатимуть " Героям слава!"" - додав Сергій Надал.

Публікація Сергія Надала, фото: Facebook
Публікація Сергія Надала, фото: Facebook
Публікація Сергія Надала, фото: Facebook

Нагадаємо, що у Харкові увічнять Кернеса

Як повідомляв портал "Знай.uа", Кличко начепив на київську ялинку боксерські рукавички замість капелюха

Також, "Знай.uа" писав, що мер Франківська Марцінків став "вченим" завдяки соратнику Бандери