Стало відомо про те, що під Тернополем помер останній учасник Битви під Гурбами. Серце перестало битися.

Таким чином, повідомляється, що Василю Кирилюку було 96 років, і він був останнім учасником битви під Гурбами, який залишався живий.

Щорічно він був почесним гостем на Всеукраїнській грі "Гурби-Антонівки". Василь Кирилюк завжди був і залишатиметься прикладом для спадкування. Наступні покоління будуть згадувати його і пишатися.

Помер військовий у віці 96 років.

Під Тернополем помер ветеран війни, фото: соціальні мережі
Під Тернополем помер ветеран війни, фото: соціальні мережі

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що масштабні бої пройшли у квітні 1944 року, на урочищі Гурби, відповідно звідси і назва. Пройшли вони між військовими НКВС СРСР і силами УПА. Було охоплено відразу кілька районів Тернопільської області.

В офіційній доповіді Берія, складеній для Сталіна, Молотова і начальника Генерального штабу Червоної Армії Антонова вказувалося, що в бойових зіткненнях з 21 по 27 квітня втрати НКВС склали 11 осіб убитими і 46 пораненими.

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" прямо на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай", після Нового року хліб для українців стане " золотим": скільки коштуватиме буханець. Хліб в Україні подорожчає на початку 2021 року.

Чому подорожчає хліб пояснив генеральний директор Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Руслан Сластьон.

Також "Знай" писав, крилаті піхотинці ЗСУ підкорили небо: в ООС показали дивовижні кадри. Воїни-десантники продовжили виконувати планову програму стрибків з парашутом