Галина Радловська працювала медсестрою у Монастирській районній лікарні, що на Тернопільщині, коли захворіла на коронавірус і отримала ускладнення, які потягли за собою інвалідність.

Це сталося майже рік тому, та тільки зараз жінка отримає компенсацію від держави: мала доводити, що заразилася саме на роботі. Про цю історію гомоніла вся Україна. Через ускладнення тернополянка тиждень лежала під ШВЛ, потім ходила з кисневим концентратором. В жінки розвинувся цукровий діабет та вражена ліва легеня.

Рік тому ще не було напрацьованого алгоритму дій щодо виплат медпрацівникам, які отримали подібні ускладнення в результаті того, що перехворіли на коронавірус. Та зараз ситуація змінилася, кожен випадок розслідують окремо і за його результатами призначають, або ж відмовляють у соціальній допомозі, пише портал "Тернополяни".

"Розслідування даного випадку тривало доволі довго. Та воно завершене. Випадок захворювання медсестри з Монастирищини Галини Радловської визнаний таким, що пов’язаний з виробництвом і, за висновками експертів, є гострим професійним захворюванням", – розповів глава відділу з питань гігієни праці управління Держпраці в Тернопільській області Олег Бандура.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

За його словами, наразі потерпілій повністю виплачені лікарняні, зараз вирішується питання по певних виплатах у зв’язку із стійкою втратою у потерпілої працездатності, тобто отримання групи інвалідності.

"Проблема полягає в тому, що потерпілій потрібно перекваліфікувати інвалідність, як таку, що отримана внаслідок перенесеної хвороби. Після цього їй будуть нараховані належні їй по закону кошти", — каже чиновник.

Втім, невідомо чим би могла закінчитись дана історія, якби вона не набула розголосу. І журналісти, і потерпіла не дали цій справі "завмерти", відтак, пані Галина таки отримає обіцяні державою гроші.

Нагадаємо, раніше Харківський медик показав жахи переповнених лікарень: "діти на апаратах, кисню в обріз"

Як повідомляє портал Знай.ua, Коронавірус з новою силою атакує харків'ян, медики приголомшили правдою: "швидше вмирають"

Також Знай.ua писав, що У Франківську померла медсестра, яка врятувала сотні життів: "ти була ангелом у білому халаті".