Останніми тижнями в Україні спостерігається складна епідеміологічна ситуація. Кількість хворих на коронавірус також невпинно зростає. У МОЗ такий спалах пояснюють агресивністю "британського" штаму коронавірусу.
Про це міністр охорони здоров'я України Максим Степанов розповів у інтерв’ю Радіо Свобода.

Максим Степанов, фото YouTube
Максим Степанов, фото YouTube

"Це "британський" штам вірусу, який вже розповсюджений по всій країні. І більша кількість людей заражається на цей вірус, він передається набагато швидше, скорочений інкубаційний період і, головне, він достатньо агресивний. Тобто велика кількість людей хворіє саме тяжко, хвороба розвивається дуже швидко", - зазначив він.

Максим Степанов, скріншот: YouTube
Максим Степанов, скріншот: YouTube

Міністр охорони здоров'я зазначив, що через розповсюдження нового штаму Covid-19 в Україні тяжкий перебіг хвороби тепер спостерігається у людей віком від 40 років, а іноді й від 30-ти. Варто зазначити, що раніше до ускладнень були схильні люди віком від 60 років. Окрім цього через новий штам також зростає кількість госпіталізацій.

Станом на 27 березня, Україна перебуває на 9 місці у світі за кількістю нових виявлених випадків коронавірусу.

Нагадаємо, що локдаун перетворив Київ на місто черг і тролейбусів, що пролітають повз

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", Степанов попередив українців про важкий Квітень з ковідом - "почервоніють" майже всі області

Також, "Знай.uа" писав, що в Україні за добу 18 132 нових хворих коронавірусом, 326 померло