Президент України Володимир Зеленський виступив на Українському молодіжному форумі "Вільні мріяти", де він розповів про державні програми, спрямовані на підтримку молоді. У своїй промові він акцентував увагу на тому, що важливо забезпечити молодих українців житлом, адже це питання є одним із основних для молодого покоління.

Однією з ключових ініціатив, про які говорив президент, є програма "єОселя". Зеленський оголосив про запровадження змін у цій програмі, які передбачають зниження першого внеску для молодих людей до 25 років до 10%.

Володимир Зеленський, фото: прес-служба ОП
Володимир Зеленський, фото: прес-служба ОП

Це значно полегшить доступ молоді до власного житла і надасть реальну можливість стати власниками квартир або будинків. За його словами, ці зміни мають набути чинності вже восени, що свідчить про терміновість і важливість цієї програми для розвитку молодіжної політики.

Крім того, президент анонсував запуск нової програми грантів, призначеної для підтримки молодих підприємців, віком до 25 років. Ця програма передбачає надання фінансування до 150 тисяч гривень на створення або розвиток малого бізнесу.

Популярні новини зараз
В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Нові правила роздягнуть водіїв до нитки Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Гроші / фото: Pinterest
Гроші / фото: Pinterest

Це ініціатива покликана стимулювати молодь займатися підприємництвом, розвивати інноваційні ідеї та вносити свій внесок в економіку країни.

Також восени планується запуск програми освітніх грантів для абітурієнтів, що дозволить молодим людям здобувати вищу освіту за фінансової підтримки держави.

Президент підкреслив, що уряд має намір поступово збільшувати фінансування цих та інших програм, що надасть молоді більше можливостей для самореалізації та розвитку.

Люди оглядають квартиру. Фото: freepik
Люди оглядають квартиру. Фото: freepik

Зеленський закликав молодь активно використовувати надані можливості, зазначивши, що інвестиції в молодь є інвестиціями в майбутнє України.

Нагадаємо, сотні нових квартир: як можна вирішити проблему соціального житла

Раніше ми писали про те, що українка 20 років збирала на дім, тепер винаймає квартиру за 300$/місяць: комунальники зруйнували її стіни

Крім того, Знай.ua повідомляв, навіть оренда 1 кімнатної квартири буде не по кишені українцям: експерти розповіли причини зростання цін