В Україні набули чинності нові зміни до законодавства, які стосуються водіїв, позбавлених права керування транспортними засобами. Тепер, за керування автомобілем без прав, штрафи стали набагато серйознішими, що суттєво вплине на звички українських автомобілістів.

Раніше штраф за таке порушення становив лише 510 гривень. Через це багато водіїв не сприймали всерйоз заборону керування транспортом після рішення суду. Однак з новим законодавством правила змінилися кардинально.

Зупинка водія поліцією. Фото: скрін youtube
Зупинка водія поліцією. Фото: скрін youtube

Тепер, якщо водія спіймають за кермом після позбавлення прав, штраф сягатиме 20 400 гривень за перше порушення. Але це лише початок. Якщо водій буде повторно зловлений на тому ж порушенні, сума штрафу подвоїться і складе вже 40 800 гривень. Крім того, його знову позбавлять права керування транспортом, цього разу на цілих 7 років.

Багато водіїв можуть бути не в курсі цих змін і ризикують потрапити в неприємну ситуацію, коли замість звичного штрафу у 510 гривень їм доведеться заплатити десятки тисяч.

Популярні новини зараз
Плату за світло нараховуватимуть по-новому Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Щоб уникнути значних фінансових втрат і додаткових обмежень, водіям варто уважно слідкувати за змінами в законодавстві та дотримуватися правил дорожнього руху. Незнання закону не звільняє від відповідальності, а нові штрафи можуть стати вагомим аргументом для того, щоб двічі подумати, перш ніж сідати за кермо без прав.

Нагадаємо, На бензин витрачатимете менше: українцям повідомили важливі новини

Раніше ми розповідали, що Суд разом із ТЦК може позбавити права керувати автомобілем: що робити, якщо це сталося

Також, Нові правила "автоцивілки": що зміниться для водіїв з 2025 року