Колекціонери у пошуках рідкісних українських монет, у тому числі номіналом 5 копійок. Деякі екземпляри оцінюють у суми, які еквівалентні кільком місячним пенсіям.

Експерти спеціалізованого ресурсу "Монети-ягідки" показали цінні 5-копійчані монети й пояснили, як їх розрізнити.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Однією з рідкісних монет номіналом 5 копійок вважається різновид 1.1ААк 1992 року. Її вартість, за оцінками фахівців, вагається від 4 до 10 тисяч гривень. Тобто ціна монети фактично еквівалентна двом, а то й трьом пенсіям, адже багато українців отримують на заслуженому відпочинку близько 3-4 тисяч гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Як розрізнити монету:

  • середній зуб тризуба із потовщенням у верхній частині;
  • одиниця у даті з хвостиком;
  • гроно №2 у формі прямокутного трикутника;
  • гурт з великою насічкою.

Колекціонери також готові купувати 5 копійок 1996 року, оскільки їх випустили обмеженим тиражем 5000 штук. Вартість такого екземпляра відносно невисока – близько 1000 гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Досить цінною та рідкісною є монета номіналом 5 копійок 1992 року різновиду 2БАм. Вона має гострий і вузький середній зуб тризуба, гурт із дрібним насіканням, а також гроно №2 у формі тупокутного трикутника. Оцінюватися такий екземпляр може у 2500-7000 гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, особливо вигідний обмін: колекціонери пропонують 8000 грн за монету номіналом 5 копійок.

Також наш портал інформував, відкрийте гаманець та побачите там десятки тисяч гривень: що ховається за купюрами номіналом 1 та 500 грн.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, за нею полюють колекціонери: вилучена із обігу монета може принести 17 500 гривень.