13 серпня Кабінет Міністрів України ухвалив важливе рішення щодо розподілу коштів на фінансування системи освіти, а саме – освітньої субвенції. Зміни торкнулися виплат за простим вчителям, які перебувають за кордоном.

Раніше такі виплати отримували педагоги, чиї школи припинили роботу через окупацію чи бойові дії. Кошти виділялися незалежно від того, чи були вчителі в Україні чи за її межами.

Тепер ситуація змінилася: виплати за простий будуть доступні лише тим вчителям, які знаходяться на території України. З цією метою місцеві бюджети отримають державну освітню субвенцію.

Освітяни, науковці - фото з Фейсбук (Н.Піпа)
Освітяни, науковці - фото з Фейсбук (Н.Піпа)

Це рішення також зачепить працівників ресурсно-інклюзивних центрів, які займаються навчанням дітей з інвалідністю.

Популярні новини зараз
Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Плату за світло нараховуватимуть по-новому В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення
Показати ще

У ухвалі йдеться, що оплата простою буде передбачена лише для педагогічних працівників навчальних закладів та інклюзивно-ресурсних центрів, що знаходяться на території України.

Поки не зрозуміло, як буде організована підтримка для тих, хто працює на тимчасово окупованих територіях, але це питання, яке, ймовірно, ще доведеться вирішити.

Нагадаємо, мами в офіс, діти в ясла: українкам пропонують виходити на роботу через рік після пологів

Раніше ми писали про те, що українські студенти можуть отримувати пенсію: що для цього потрібно

Крім того, Знай.ua повідомляв, батькам доведеться нелегко: МОН озвучив суворі правила для очного навчання