При оплаті комунальних послуг легко припуститися помилки, а виправити наслідки набагато складніше. Фахівці "Донецькоблгаз" нагадали ключові правила, яких потрібно дотримуватись при проведенні платежу.

Перше, що треба пам'ятати – плату за доставку газу приймає оператор ГРМ. За фактично спожите паливо треба платити постачальнику, більшість українців мають це "Нафтогаз".

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube
Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

Так, при оплаті за доставку газу потрібно:

  • перевірити, що особовий рахунок запроваджено без помилок;
  • вказати особисті дані – прізвище, ім'я, по батькові;
  • перевірити адресу, за якою проводиться оплата;
  • одержувачем платежу має бути ваш оператор ГРМ.

Це стосується тих випадків, коли споживач платить самостійно через термінал самообслуговування, мобільний банкінг чи в особистому кабінеті.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Оплата комуналки, скріншот: YouTube
Оплата комуналки, скріншот: YouTube

Якщо оплата не була зарахована, необхідно звернутися до оператора ГРМ, надавши документ, що засвідчує особу, квитанцію про сплату або витяг з банківського рахунку та номер особового рахунку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, газовики показали найзручніший спосіб передачі показників лічильника: заощадить час та нерви.

Також наш портал інформував, приготування їжі обійдеться як вечеря в ресторані: українців готують до збільшення тарифу на блакитне паливо.

Крім того, ми писали, на українців чекають масові відключення газу: за що домогосподарства ризикують залишитися без блакитного палива.