Пенсія за віком для чоловіків та жінок в Україні призначається з 60 років, а іноді й пізніше залежно від наявності страхового стажу. Втім, є категорії громадян, які можуть вийти на відпочинок значно раніше. Про це йдеться у матеріалі порталу OBOZ.UA.

Для деяких українців встановлені спеціальні правила виходу на пенсію. Це стосується зокрема суддів, прокурорів, військових та правоохоронців.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Наприклад, в Україні налічується близько 1,5 мільйона громадян, які отримують пенсію на інвалідність. Їхній середній пенсійний вік становить 46,5 року. Нижчий середній пенсійний вік осіб, які отримують пенсію у разі втрати годувальника – лише 30,6 року.

Водночас правоохоронці та військовослужбовці вирушають на пенсію у 51,1 року, прокурори – у 47,1 року, а судді у 55,4 роки. Середній пенсійний вік "чорнобильців" становить 42 роки.

Популярні новини зараз
Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ З 1 жовтня платіжки за світло зміняться "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що більша частина українських пенсіонерів отримує виплати, нижчі від середньої. У той час як середня пенсія становить 5,8 тисячі гривень, 62,6% пенсіонерів отримують менше ніж 5 тисяч гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ звернувся до пенсіонерів, які одержують виплати на картки: важливе попередження для кожного.

Також наш портал інформував, більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери ризикують залишитися з порожніми кишенями: важливе попередження від Пенсійного фонду.