Мешканка Тернополя і мама важко хворої дівчинки Насті Романюк звернулася до українців з-за жорстокого коментаря в її адресу. Як з'ясувалося, Настя потребує термінової допомоги, їй потрібні дорогі ліки. Щодня дівчинці потрібні 2 уколи і кілька десятків препаратів в таблетках, щоб підтримати життя, пише Файне місто .

Мама розповіла, що тільки недавно дитині поставили діагноз «метахроматическая лейкодистрофія». Зараз Настя знаходиться у важкому стані і потребує дорогих ліків, які можна придбати тільки в Італії або Іспанії. Дівчинка не може ні ходити, не сидіти. Також вона не може говорити. Дорогі ліки можуть полегшити стан дитини, але їх потрібно приймати щодня. Вартість їх досягає 10-12 тисяч гривень на кожен день лікування. Настя отримує всього 12 препаратів – 8 щодня і дві добавки до чаю. Коли є судоми, то їй необхідні два уколи. Всю цю інформацію розповіла її мама, яка також попросила допомогти небайдужих дітей.

На даний момент Настя приймає їжу через зонд. Однак і цей спосіб стає неприйнятним для неї. Мама дівчинки каже, що їй необхідна операція по установці спеціальної трубки.

Настя Романюк Фото: Файне місто

Крім того, мама поскаржилася на жорстокість деяких українців. В соціальних мережах для дівчинки волонтери збирають гроші, а українці залишають жорстке висловлювання. Мамі стало боляче, коли їй написали, що таким дітям не потрібно допомагати, так як вони все одно не вилікуються.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

“Навіщо таким допомагати, вони все одно не вилікуються і…”.

Жінка розповіла, що жорстокість її не ображає, але вона хотіла б заглянути цього горе-коментаторові в очі і розповісти, що за свою дитину вона буде боротися до кінця. Вона також зазначила, що вона вірить, що в один прекрасний день дочка обійме її і скаже довгоочікуване «мама». Мама Насті розповіла, що ніхто не змушує допомагати таким дітям. Якщо не подобається пост про допомогу, потрібно просто пройти повз.

Допомогти родині можна за наступними реквізитами:
Номер картки для переказу грошей: 5168 7574 0444 6744
Номер телефону Тетяни Романюк – мами дівчинки: 096 723 06 96

Нагадаємо, Знай писав, що в Тернополі судять двох лікарів, які відмовилися допомагати дитині.

Знай повідомляв, що в Дніпрі створили петицію для дозволу на проведення партнерських пологів.

Нещодавно Знай передавав, що в Харкові стали частіше народжуються двійні.