Тернопільводоканал заговорив про якість подається жителям міста води. На думку працівників цього комунального підприємства з кранів тернополян тече «мінеральна» вода з домішками кальцію та інших корисних мінералів. На доказ своїх слів вони привели фрагмент з книги професора Прокопова про питну воду та її медико-екологічних і санітарно-гігієнічних нормах.

Справді вода для жителів Тернополя гойдається з верхньо-крейдяного водоносного горизонту. У Тернопольводоканале вважають, що безумовною перевагою такої води є безпека за бактеріологічними показниками такої води у порівнянні з водою з відкритих джерел на поверхні. Тому нормою там вважають високий вміст гідрокарбонатів кальцію і магнію. Ці речовини були звинувачені у створенні осаду та накипу на посуді жителів Тернополя.

Пост Тернопольводоканала у соцмережі Фото: скріншот

У Тернопольводоканале впевнені, що кальцій корисний для організму – для серця, побудови м'язів, для роботи серця і для інших функцій. Аналогічну інформацію співробітники комунального підприємства опублікували і про магній. Також вони показали фото книги згаданого вище професора з виділеної користю Кальцію і магнію.

У Тернополі молодий чоловік вирішив допомогти медикам, які лікують заражених коронавірусом. Він на 3D-принтері створює кріплення для масок та інші важливі елементи для кріплення захисних костюмів лікарів.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що житель Тернополя вирішив допомогти лікарям і забезпечити важливими деталями обмундирування.

Знай повідомляв, що в Тернополі у ставкою здохла вся риба.

Нещодавно Знай передавав, що в Дніпрі та інших містах зростуть тарифи на воду.