Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів українцям, до якого числа триватиме карантин. Виявилося, що в ізоляції доведеться сидіти до 22 червня. Однак Ляшко обнадіяв пом'якшенням деяких заборон, встановлених раніше. Про це він говорив в програмі «Сніданок з 1+1».

Після цього чиновник зазначив, що якщо українці будуть менше хворіти і буде фіксуватися меншу кількість випадків, то карантин можуть скасувати. Далі він розповів про те, що Україна зараз орієнтується на ситуацію в Польщі, так як там кількість хворих і тестувань приблизно рівні з показниками України.

Ляшко заявив, що Україна ще довго буде на плато, так як в Польщі розвивається аналогічна ситуація. При цьому чиновник зазначив, що поки невідомо, як вірус буде себе вести в літній період в кліматичних умовах України. У зв'язку з цим він попередив, що карантин триватиме ще до 22 червня, але це вже буде адаптивний карантин для кожного регіону.

У Тернополі думки городян розділилися. Одні вважають, що це необхідний захід і готові дотримуватися обмеження, а інші заявили, що їм набридло сидіти вдома. Перші вважають, що влада чинить правильно і стримують поширення вірусу загальним карантином, а інші заявили, що «цей цирк на дроті» вони виконувати не будуть, так як у них ніхто з знайомих і родичів, близьких і друзів не хворіє.

“Якщо треба, то значить є на те причини. Потрібно,напевно, виконувати ті заходи, щоб не було потім гірше. Чесно скажу, що вже набридло, але вірусу я боюся більше”, – каже тернополянка Ярослава.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

“То вже якийсь цирк. Комусь вигідно, напевно ще не всі гроші відмили. Я в цьому участі брати не буду. Чого я повинен сидіти вдома, бо комусь так треба. Серед моїх знайомих немає нікого, хто б захворів Covid-19. І серед друзів і знайомих також. То кому я повинен вірити. Я буду жити звичайним життям, вдома не буду сидіти, і аптеки більше не буду виручати, купуючи ті кошти”, – додає тернополянин Артем.

Нагадаємо, Знай писав, що Зеленський розповів, як українці будуть жити з 22 травня.

Знай повідомляв, що Європа скасує карантин, але главніе премятствия для заробітчан залишилися.

Нещодавно Знай передавав, що карантин може закінчитися 21 червня.