Тернопільську область розділять на 55 нових громад. Таку інформацію спустили з Кабінету міністрів. Поділ пройде в рамках адміністративно-територіальної реформи, яка триває в нашій країні з 2015 року. У цій реформі Тернопільщина була лідером, але зараз настають чергові зміни. Про це пише тижневик «Номер один».

У Тернопільській області повинні діяти 55 громад, повинні бути ліквідовані всі райадміністрації та адміністрації. До всього іншого, у галузі зникнуть 9 вже діючих громад, а більшість з існуючих повинні будуть укрупнитися.

54 діючі громади покривають лише 60% території області. Це означає, що ці громади будуть об'єднані або ж до них приєднаються нові населені пункти. Громади будуть створюватися на базі міст районного значення.

Нове адміністративне ділення Тернопільської області Фото: Номер один

На даний момент статус ОТГ втратили:

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще
  • Черниховецкая і Колодненская сільські ОТГ будуть приєднані до нової ОТГ Збаразької міської ОТГ ;
  • Настасивская сільська ОТГ буде приєднана до створюваної Великоберезовицкой ОТГ;
  • Новосельська ОТГ стане частиною Скориковской сільській ОТГ ;
  • Млиновецкая повинна стати частиною Зборівської міської ОТГ ;
  • Коцюбинецька - частиною Васильковецькой ОТГ ;
  • Озерянська - частиною Борщівського міської ОТГ ;
  • Викнянская - частиною Гримайловской ОТГ ;
  • Дорогичивская - частиною Товстенской селищної ОТГ .

Навколо Тернополя з'являться додаткові громади з відносно невеликими розмірами.

Виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак впевнений, що нові Перспективний план необхідний для того, щоб регіон міг далі розвиватися.