Тернопільщина обзаведеться контейнерами для роздільного збору сміття. Проект сортування побутових відходів впроваджують в одній з громад регіону. Також проводяться інші роботи по облаштуванню процесу ліквідації побутового сміття.

зокрема, обладнуються майданчики, на яких будуть концентруватися відходи біля житлових будинків. Почався процес очищення сіл району від твердих побутових відходів.

протягом травня будуть обладнані майданчики для встановлення контейнерів. У них будуть накопичуватися пластик, папір і скло. 5 таких майданчиків з'явиться в місті Шумськ, по одній площадці в селах Обич, Суражів, Круголец, Шумбар.

Контейнери для роздільного збору сміття Фото: скріншот

Крім того, вивіз сміття з контейнерів у селищах і приватному секторі міст буде вивозитися, як і раніше – 1 раз в два тижні. Для організації вивозу сміття централізовано потрібно укласти договір з комунальним підприємством, яке займається даним питанням.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Екологічна ситуація на Тернопільщині поліпшується за рахунок «зелених» ініціатив місцевої влади. В Чорткові міські чиновники вирішили пересісти на велосипеди. Вони запропонували заохочувати всіх колег, які підтримають ініціативу і також змінять машини на двоколісний транспорт. Мер Чорткова пообіцяв їздити на роботу на велосипеді трохи пізніше.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що на тернопільщині чиновники пересіли на велосипеди і подначивают своїх колег вчинити так, тобто

Знай писав, що на Тернопільщині оригінально відзначили День вишиванки. поліцейські і медики похвалилися унікальними масками в період карантину.

Нещодавно Знай передавав, що Кабмін прийняв рішення розділити Тернопільську область на громади.