Україна з березня перебуває на карантині, а в країні ввели обов'язковий масковий режим. В тому числі, багато людей використовують медичні рукавички. Ці засоби захисту швидко приходять в непридатність, а отже, постає питання про те, як маски і рукавички утилізувати.

На Тернопільщині це питання особливо схвилював місцеві влади. Тому в регіоні всерйоз задумалися про збір та централізованої утилізації тепер уже небезпечних для навколишнього середовища і людини засобів індивідуального захисту.

Це питання обговорювалося на засіданні оперативного Штабу з подолання надзвичайної ситуації 21 травня. Заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Владислав Стемковський заявив, що з'явився план централізованого збору та утилізації використаних масок і рукавичок. Основними точками збору стануть аптеки. В місті цих закладів налічується 241. Стемковський вважає, що аптеки продають даний товар, значить, повинні допомогти з його утилізацією.

Засідання штабу в Тернополі під керівництвом Сергія Надала Фото: скріншот

Чиновник зазначив, що переговори з керівниками найбільших мереж аптек в місті вже проведено. Ніхто не заперечував проти того, що в кожній аптеці з'явиться спеціальний контейнер для збору використаних масок і рукавичок.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Крім того, Стемковський зазначив, що контейнери будуть знаходитися всередині аптек, так як на вулиці люди можуть почати викидати туди іншого сміття. Він розповів, що відбудеться зустріч, на якій буде узгоджений єдиний зовнішній вигляд контейнерів.

ЗАСІДАННЯ ТЕРНОПІЛЬСЬКОГО МІСЬКОГО ОПЕРАТИВНОГО ШТАБУ 21 ТРАВНЯ Разом з лікарями-епідеміологами прийматимемо рішення щодо відновлення роботи громадського транспорту та дитячих садочків

Geplaatst door Сергій Надал op Donderdag 21 mei 2020

Раніше про правильної утилізації масок і рукавичок повідомляли в МОЗ і навіть розробили картинку з доступними для всіх кроками. Рекомендується спочатку обробити засоби захисту санитайзером, а потім упакувати в окремий пакет, і лише після цього все це можна викинути у спеціальний контейнер.

Нагадаємо, Знай писав, що на Тернопільщині введуть роздільний збір сміття.

Знай повідомляв, що на Тернопільщині чиновники вирішили змінити машини на велосипеди.

Нещодавно Знай передавав, що на Тернопільщині оригінально відзначили День вишиванки.