Печінковий паштет – одне з популярних ласощів на будь-якому столі. Українці готують його з печінки птахів і тварин. Найбільшою поживно цінністю володіє паштет з курячої, индюшиной та яловичої печінки. Страва допомагає заповнити дефіцит заліза в організмі і наповнити корисними вітамінами. Однак отримати смачне ласощі можна лише, дотримуючись пропорції рецепта.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЩоб приготувати паштет знадобитися:
- печінка – 500 г;
- масло – 150 г;
- моркву – 1 шт;
- корінь петрушки – 1 шт;
- цибуля – 1 шт;
- сіль, перець – за смаком;
- мускатний горіх.
Спосіб приготування
Печінка необхідно підготувати до приготування, з неї знімаються пленочки і жилки. Моркву, цибулю і петрушку почистити від шкірки, подрібнити і обсмажити на сковороді, до овочів додати печінку. Гасити цю суміш до готовності. Під час гасіння можна додавати води, але краще протушкувати печінку і овочі у власному соку.
Коли печінку і овочі будуть готові, їх пропускають через м'ясорубку, а потім прокручують на блендері до однорідної і кремоподібної пасти з вершковим маслом. На останньому етапі потрібно додати сіль і перець, а також тертий мускатний горіх. Готовий паштет поміщається в холодильник.
Варто відзначити, що в мережі опублікували рецеп приготування домашньої печінкової ковбаси. З цим продуктом ні в яке порівняння не йдуть пропозиції від м'ясокомбінатів і магазинів.
Нагадаємо, Знай писав, як готувати домашню печінкову ковбасу, від якої тільки користь для організму.
Знай повідомляв, як приготувати курку в молочно-сметанному соусі.
Нещодавно Знай передавав, як приготувати сирні млинці для всієї сім'ї.