Холодець – традиційне українське блюдо, яке подається до святкового столу в більшості сімей. Його називають по-різному: холодне, холодець, холодець. Це блюдо готується завжди однаково з м'яса, овочів і зелені.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяМ'ясо та кістки добре проварюють, додають туди овочі і заливають у форми для застигання. Однак для цього потрібно варити бульйон кілька годин. Щоб полегшити завдання багато господині варять бульйон усього 2 години, а потім додають туди желатин.
У більшості випадків холодець готується зі свинини або яловичини, але більш дієтичним вважається холодець з курки. Саме про такому блюді і піде мова далі.
Інгредієнти
- курка – 2 кг;
- моркву – 14 шт;
- цибуля – 1 штука;
- желатин – 25 грам;
- лавровий лист – 1 шт;
- сіль, перець – за смаком;
- зелень – за смаком.
Спосіб приготування
Курку потрібно промити в проточній воді і покласти в каструлю, залити водою і дати закипіти. Перший бульйон потрібно злити. Після цього курку заливають чистою водою і варять протягом двох годин.
За 30 хвилин до готовності в бульйон потрібно додати овочі, сіль і спеції. Після готовності м'ясо виймається в окрему тарілку і остуджується, а потім знімається з кісток і розбирається на дрібні шматочки.
Желатин розвести у склянці теплого бульйону. Суміш вливається і ретельно втручається в каструлі. Після цього м'ясо і овочі з бульйону розкладають у форми і заливається бульйоном з желатином. Щоб усе застигло порції потрібно прибрати в холодильник на 4-6 годин.
Нагадаємо, Знай.иа писав, як приготувати смачне сало з прошарками м'яса і зробити його відмінною закускою до борщу.
Знай.иа повідомляв, як замаринувати огірки з перцем чилі, від яких просто закачаются всі.
Нещодавно Знай.иа передавав, як приготувати швидкі і смачні котлети з печінки.