Холодець – традиційне українське блюдо, яке подається до святкового столу в більшості сімей. Його називають по-різному: холодне, холодець, холодець. Це блюдо готується завжди однаково з м'яса, овочів і зелені.

М'ясо та кістки добре проварюють, додають туди овочі і заливають у форми для застигання. Однак для цього потрібно варити бульйон кілька годин. Щоб полегшити завдання багато господині варять бульйон усього 2 години, а потім додають туди желатин.

У більшості випадків холодець готується зі свинини або яловичини, але більш дієтичним вважається холодець з курки. Саме про такому блюді і піде мова далі.

Інгредієнти

  • курка – 2 кг;
  • моркву – 14 шт;
  • цибуля – 1 штука;
  • желатин – 25 грам;
  • лавровий лист – 1 шт;
  • сіль, перець – за смаком;
  • зелень – за смаком.

Спосіб приготування

Холодець з курки Фото: скріншот

Курку потрібно промити в проточній воді і покласти в каструлю, залити водою і дати закипіти. Перший бульйон потрібно злити. Після цього курку заливають чистою водою і варять протягом двох годин.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За 30 хвилин до готовності в бульйон потрібно додати овочі, сіль і спеції. Після готовності м'ясо виймається в окрему тарілку і остуджується, а потім знімається з кісток і розбирається на дрібні шматочки.

Желатин розвести у склянці теплого бульйону. Суміш вливається і ретельно втручається в каструлі. Після цього м'ясо і овочі з бульйону розкладають у форми і заливається бульйоном з желатином. Щоб усе застигло порції потрібно прибрати в холодильник на 4-6 годин.

Нагадаємо, Знай.иа писав, як приготувати смачне сало з прошарками м'яса і зробити його відмінною закускою до борщу.

Знай.иа повідомляв, як замаринувати огірки з перцем чилі, від яких просто закачаются всі.

Нещодавно Знай.иа передавав, як приготувати швидкі і смачні котлети з печінки.