На Тернопільщині «чорні» лісоруби знищують ліси. Це загальновідомий факт. Проте до недавніх пір не було відомо, що порушники українського законодавства варварськи знищують дерева, а не просто їх спилюють. При цьому «під ніж» йде навіть здорові дерева.

У Торском лісі в Монастириском районі Тернопільської області «чорні лісоруби» знайшли новий спосіб знищувати дерева. Вони знищують здорові і багаторічні дуби і буки, а потім їх вивозять за копійки за кордон в якості сухостою.

Активістка з Монастириска Ірина Ванат розповіла, що в лісі стали з'являтися безліч повалених дерев. Вона зазначила, що падають багаторічні дуби і буки. Вона зазначила, що «чорні лісоруби» свердлять у хороших деревах дірки, в які заливається, швидше за все, кислота. Вона губить дерево. Після цього дерева падають і їх вивозять, як сухостій. В лісі залишаються пні в кілька метрів і діаметром глибокі ями від падіння дерева.

Знищення дерев у Торском лісі Тернопільщини Фото: Ірина Ванат

Ірина Ванат пояснила, що це ціла схема, що дозволяє «чорним лісорубам» знищувати сотні дерев за кілька останніх років. Вона розповіла, що чула про таких варварських способи, але не бачила наслідки. Вона повідомила шокуючу інформацію про те, що цим займаються лісівники, які отримують зарплату від держави і збагачуються за рахунок знищення дерев.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Пізніше Ванат пояснила, що це не може зробити одна людина, тут працює група людей. Вони «працюють» над знищенням дерев не один рік. Вони нічого не бояться, так як у них є впливові покровителі. Активісти фіксують регулярну вирубку дерев у Торском лісі, але чудесним чином лісники цього не помічають.

Нагадаємо, Знай.иа писав, що у Харкові затримали "чорного лісоруба" в поліцейських погонах.

Знай.иа повідомляв, що в Харкові підпалили двері ХОДА, звинувачують "чорних лісорубів" або власників заркрытых ігрових залів.

Нещодавно Знай.иа передавав, що Кличко придумав, як боротися з "чорними лісорубами".