Карантин ввів всю країну в стан анабіозу і змусив застигнути всі виробництва і навіть бізнес. Це стан позначилося на цінах на продукти. Відразу після оголошення про закриття всіх торгових, виробничих підприємств і бізнесу почалася паніка і українці кинулися скуповувати продукти харчування.

В результаті ціни істотно зросли. Телеканал Т1 розібрався, як йдуть справи з цінами в Тернополі після скасування частини обмежень. Ціни поповзли вгору в результаті того, що закрили головних конкурентів – ринки. Цей факт підтверджують і тернополяни. Городяни кажуть про те, що раніше вони ходили за м'ясом і овочами на ринки, а зараз все доводиться купувати в магазинах. Власники продуктових крамниць почали спекулювати і підвищили ціни на продукти.

Ціни на продукти на Тернопільщині Фото: скріншот Т1

Крім того, тернополяни звернули увагу на те, що за покупками стали ходити частіше, ніж у докарантинное час. Вони пояснили, що вся сім'я вдома і хочеться їсти часто і всім, тому походи в магазини почастішали з одного разу на тиждень до 3 разів. Щоразу на одну людину витрачається близько 500 гривень в середньому.

Підвищення цін тернополяни відчули на фруктах (лимон, імбир), молоко, хліб, крупи, кисломолочні продукти. Також ціни зросли на м'ясо, цукор, макаронні вироби.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Начальник відділу збору даних статистики цін головного управління статистики у Тернопільській області Ольга Колодій розповіла, що зріс індекс цін на продукти харчування і безалкогольні напої виріс на 1,4%. Гречка подорожчала на 19,8%, яйця-на 12,6%. Також співробітники статистичного відділу зафіксували зростання цін на фрукти та інші крупи.

Нагадаємо, Знай.uа писав, що на Тернопільщині виявили курятину з сальмонельозом.

Також Знай.uа повідомляв, що на Тернопільщині запустили міжміський транспорт після карантину.

Нещодавно Знай.uа передавав, що на Тернопільщині натовп ринув на ринок після карантину.