У Скалі-Подільській на Тернопільщині розгорається скандал. Місцева влада хоче виселити з історичної будівлі, в якому є всі зручності дитячий палац культури і поселити туди поліцейську ділянку. Справа прийняло серйозний оборот, так як виступили проти такого рішення батьки учнів. Про це повідомляють Тернополяни.

На місці дитячого парку і зоокуточка в старовинній будівлі збираються облаштувати поліцейську станцію, яка повинна стати пілотним проектом місцевої влади. Як виявилося в цій ділянці повинна з'явитися камера тимчасового тримання. В даному випадку влада пішла по шляху найменшого опору, так обов'язковою умовою було забезпечення поліцейських повністю обладнаним приміщенням з доступом в мережу інтернет та всіма комунікаціями.

За словами місцевих активістки та члена виконкому селищної ради Оксани Ундерко, вся ситуація почала розгортатися тиждень тому. У майбутній вівторок повинен складатися виконком селищної ради.

Будівлю, за яку борються активісти Фото: Тернополяни

На першому засіданні обговорювалося питання перенесення дитячого парку та будинку культури в центр селища. На цьому заході були і поліцейські на чолі з начальником Борщівського відділення поліції Андрієм Свинарчуком. Поліцейські розповіли, як це буде добре, а члени виконкому були готові проголосувати.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Оксана Ундерко висловилася проти. Жінка вважає, що у селищі багато інших будівель, які можна передати поліції.

«Я піднялася і кажу як це: дітей виселити і поселити 2-3-х поліцейських? Хіба в Скелі більше немає приміщень? Почала пропонувати варіанти інших будівель, втім жоден з моїх варіантів їм чомусь не підійшов. Все тому, що в Дитячому парку вже все готово - ремонт, опалення, а інші приміщення треба ремонтувати, витрачати кошти. до Речі приміщення історичне. Колись належало роду графів Голуховських, йому близько 150 років. А Дитячий парк там ще з 1980-х. Відповідно, за ним доглядають, є всі умови для навчання, акваріуми, звірі там живуть. Тому це і називається Дитячий парк - він природно-естетичного напряму. Туди ходять діти масово і з району «Містечко». А йти в центр, куди їх хочуть переселити, вони йти не будуть, так як далеко», - пояснює Оксана Ундерко.

На даний момент активісти і місцеві влади ведуть переговори. Цілком можливо, що буде досягнутий компроміс.

Нагадаємо, Знай.uа писав, що на Тернопільщині за дивних обставин померла трирічна дівчинка.

Знай.uа повідомляв, що апеляційний суд Тернополя залишив під вартою підозрюваного у вбивстві студента з Конго.

Нещодавно Знай.uа передавав, що Тернопільщині стався жорстоке вбивство.