На Тернопільщині розквітло рідкісна і цінна рослина. У природному заповіднику «Медобори» зацвіла лунарія оживаюча. Це рослина пережило мільйони років. Зараз його вважають зниклим і занесли в Червону книгу України. Про це пише ТеNews.

Рослина має й другу назву Місячна оживаюча. Назва обумовлена формою плодів, які нагадують природний супутник Землі по своїй формі. Вони надають рослині неповторний вигляд.

Лунарія оживаюча Фото: заповідник Медобори

«Медиборах» лунарія росте в лісах, на збагачених карбонатами грунтах і кам'янистих місцях, де каміння руйнуються вітрами і вологою.

Варто відзначити, що рослина має привабливий вигляд і в період цвітіння. Дрібні квіти ніжного бузкового відтінку і з таким же ніжним ароматом. Природний заповідник похвалився фото квітучої рослини, яке доводить неповторність природного явища.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Природа останнім часом радує і засмучує жителів Тернопільщини, обсипаючи їх щедро градом, а потім радуючи веселкою в небі. Так у мережі з'явилися фото, на яких відображені наслідки потужної грози, яка вирувала над регіоном і посипала землю градом. Люди поскаржилися, що рослини загинули під натиском такої стихії і навіть напророкували голод.

Проте вже на наступний день Тернопільщину прикрасила веселка, яскравість якої здивувала місцевих жителів. Люди із задоволенням ділилися в соцмережах природним явищем і говорили, що це хороша прикмета і дощі скоро повинні припинитися.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що на Тернопільщині помітили подвійну веселку небувалої краси.

Знай писав, що "чорним лісорубам", що орудують на Тернопільщині загрожує кримінальна відповідальність.

Нещодавно Знай передавав, що на Тернопільщині град знищив посіви селян.