Стало відомо скільки заплатять житель Тернопільщини за газ, який був використаний в травні. ПРАТ Тернопільгаз встановило вартість 1 кубічного метра блакитного палива на підставі постанови Кабінету міністрів від 19 жовтня 2018 року №867 із змінами і доповненнями, а також іншими нормативно-правовими документами.

Таку інформацію опублікували співробітники підприємства Тернопільгаз на офіційному сайті компанії.

Нова ціна на газ зафіксована для побутових споживачів і для релігійних організацій на рівні 2948,12 грн за кожні 1000 кубометрів. У цю ціну вже входить ПДВ, транспортування і інші параметри.

У Тернополі зміняться ціни на газ Фото: скріншот

Однак у цю суму не включено тариф на розподіл газу Тернопільгаз. Цей показник буде оплачуватися споживачами окремою квитанцією.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Варто відзначити, що ціни на газ на світових ринках почали зниження після рекордного обвалу вартості нафти. Якщо нафтові ринки вже почали зміцнюватись, то газовий ринок показав реакцію на зниження цін на чорне золото. Нещодавно вартість газу на хабі в Нідерландах становила 50 доларів за кожні 1000 кубів. До кінця минулого тижня ціни впали нижче цієї позначки. Причиною такого розвитку подій стали закриті ринки багатьох країн з-за пандемії коронавіруса. В Україні ціна на блакитне паливо знизилася на 20% і Нафтогаз планує й далі відстежувати вартість газу на світових ринках і коригувати ціну для українських споживачів.

Нагадаємо, Знай писав, що в Україні газ дешевшає через зниження цін на світових ринках.

Знай повідомляв, що українцям варто чекати підвищення цін на комунальні послуги.

Нещодавно Знай передавав, що в Івано-Франківську зросли борги за комунальні послуги.